storage/okrareizen/lighthouse-4931925-960-720.jpg

Indian Summer

in New England (VS)

Indian Summer in New England (VS)

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Geheel ten onrechte staat New England, de streek ten noorden van New York aan de Oostkust van de Verenigde Staten, niet zo vaak aangekruist als bestemming voor wie de plas wil oversteken. Het is een prachtige streek waar een groot deel van de ontstaansgeschiedenis van de VS zich afspeelde, met lieflijke dorpjes, houten overkapte bruggen, uitgestrekte bossen englooiende heuvels, schilderachtige zandstranden en talrijke historische bezienswaardigheden. 

Programma

We gaan er naartoe tijdens de ‘Indian Summer’, een periode in de herfst waar het weer nog aangenaam is en de bossen kleuren in een spectaculair palet van herfstbladeren. We bezoeken historische steden als Boston, Portland, Newport, Plymouth en 
Provincetown. We gaan op walvissafari en maken kennis met de beruchte heksenprocessen in Salem en met de eigenaardige religieuze gebruiken van de protestantse Shakers.
We ontdekken hoe de oorspronkelijke inheemse bevolking leefde en geconfronteerd werd met de eerste kolonisten. 
In Kennebunkport zien we waarom dat de favoriete zomerstek was van de Kennedy’s en in Mystic Seaport krijgen we een indruk van het harde vissersleven en een ‘Moby Dick’-gevoel bij het bezoek aan een historische walvisvaarder.
Kortom: een reis voor wie houdt van natuur en cultuur, met veel afwisseling en een boeiende kennismaking met een geheel ander Amerika dan dat van Hollywood en de Westerns!

10-12/10: Boston (stadsbezoek + whale watching cruise)

13/10: Portland via Salem, Rockport & Kennebunkport

14/10: White Mountains (Mount Washington Cog Railway)

15/10: Green Mountains en Flume Gorge

16/10: Green Mountains en Hancock Shaker Village

17/10: Mystic Seaport en Pequot Indian Reservation (museum)

18-19/10: Cape Cod (Newport, Plymouth, Provincetown)

20/10: Terugreis