italie-magische-meren.jpg

Italië magische meren

Regio Oost-Brabant

Italië magische meren

Door regio Oost-Brabant

Wat een schitterende toeristische regio! Gezellige, mooie stadjes zoals Stresa, Locarno, Como, Bellagi... Tropische planten,
bloemen en palmbomen in mooie tuinen, adellijke villa’s en paleizen langs het saffierblauw water en romantische eilandjes
tussen groene bergwanden.

Hotel

Hotel La Perla Nera biedt een panoramisch uitzicht op het Lago Maggiore en de Borromeïsche Eilanden. Het heeft een overdekt zwembad met een bubbelbad. Alle kamers hebben airconditioning en een eigen balkon. Hotel Lido La Perla Nera ligt in de buurt van het vertrekpunt van de veerboot over het meer en het centrum van Stresa is in een korte wandeling over de promenade aan het meer te bereiken.

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Maggiore meer (D)

Aankomst in de namiddag aan het Maggiore Meer, een langgerekt "romantisch" meer gelegen tussen 2 bergwanden vol begroeid met tropische planten en palmbomen.Het klimaat rond het meer is zeer zacht en aangenaam. De grote contrasten in het landschap zijn fascinerend met op de oostelijke oever een relatief wild landschap en op de westelijke oever talrijke adellijke villa's en paleizen. Bekende en verrukkelijke plaatsen langs het meer zijn Cannobio, Verbania en Stresa. Onderbrenging in hotel, welkomdrank, diner en overnachting.

Dag 2: Borromese eilanden (O,L,D)

Na het ontbijt vertrek met de boot vanuit Stresa voor een fantastisch dagexcursie naar de Borromese eilanden: Isola Bella met zijn prachtig Borromees paleis en zijn 10 schitterende tuinterrassen, die trapsgewijs afdalen naar het meer met beelden, fonteinen en planten. De luxueuse zalen van het Paleis zijn rijk aan kunststukken, meubels en verzamelingen van vlaamse wandtapijten. Isola Madre het tweede eiland met zijn prachtige engelse tuinen en het kleinere eiland Isola dei Pescatori met zijn rustig vissersdorpje en bijzondere huizen met lange balkons, een mooie promenade langs het meer en talrijke kleine visrestaurants. Middagmaal in restaurant onderweg. In de namiddag terugkeer naar Stresa- Tijd vrij ter beschikking om Stresa te verkennen. Diner en overnachting.

Dag 3: Orta Meer- eiland San Giulio – Ghemme (O,L,D)

Na het ontbijt rijden we naar het pittoreske Lago d'Orta, het Meer van Orta, met het schilderachtig stadje Orta, gelegen aan de voet van de Sacro Monte, gewijd aan S. Franciscus. Het antiek karakter van de huizen en smalle straatjes is tot vandaag bewaard gebleven. Met de boot kan men het kleine eiland San Giulio bereiken waar men de Romaanse basiliek kan bezoeken met frescoschilderingen uit verschillende eeuwen, een 12e eeuwse ambo en verschillende meesterwerken. Middagmaal in restaurant. In de namiddag rijden we nog naar de wijnstreek van de Colline Novaresi. Dit kleine wijngebied is gelegen tussen de rivier de Sesia en de Ticino in een heuvelachtige gedeelte op een hoogte van 200-400 meter. De wijnbouw wordt hier al eeuwen beoefend dankzij het bijzonder gunstige microklimaat, als gevolg van de nabijheid van de beschermende Monte Rosa en de Monte Valsesia. De belangrijkste wijndorpen zijn hier Gattinara, Romagnona Sesia, Sizzano en Ghemme. We bezoeken een wijngoed gevolgd door een wijndegustatie met charcuterie en lokale kazen zoals de gekende Gorgonzola.

Het is de moeite waard een wandeling te maken door het oudste gedeelte van het dorpje Ghemme.

Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4: Milaan (O,L,D)

Na het ontbijt vertrekken we voor een dagexcursie naar Milaan, hoofdstad van Lombardije en tweede belangrijkste stad in Italie na Rome, en vooral bekend als modehoofdstad, en dus een populaire bestemming om te shoppen. Maar ook cultureel is er te Milaan veel te ontdekken: de reusachtige kathedraal Santa Maria Nascente, één van de grootste gotische kerken ter wereld en Piazza Duomo het beroemste plein van de stad, de kerk van S.Maria delle Grazie met "Het Laatste Avondmaal" van Leonardo Da Vinci, de Pinacoteca di Brera, het topmuseum van Milaan die de grootste collectie van italiaanse schilderijen bevat, het Castello Sforzesco waar talrijke stadmusea zijn ondergebracht, omringd door een groot park, de Galleria Vittorio Umberto II een 19e eeuwse galerij met glazen dak en een mooie koepel op het centrale plein met talrijke esclusieve boetieks, het Theater La Scala, wellicht één van de bekende theaters in Italie. Middagmaal in restaurant. De namiddag is vrij ter beschikking voor shopping, individueel bezoek.

Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 5: Vrije dag (O,L,D)

Dag vrij ter beschikking met volpension in hotel.

Dag 6: Meer van Como (O,L,D)

Na het ontbijt vertrek naar Tremezzo voor een bezoek aan Villa Carlotta, één van de bekendste villa's aan het Comomeer vanwege de opmerkelijke terrasvormige tuinen. Deze tuinen hebben vooral hun grote internationale bekendheid gekregen door de meer dan 150 verschillende rodondendrons en azalea's die in het voorjaar één bloemenzee laten zien. Vervolgens nemen we de boot naar Bellagio pittoresk stadje met zijn pastelkleurige huizen en de 11e eeuwse kerk van San Giacomo. Middagmaal in restaurant. Korte wandeling door het dorpje en dan verder per boot naar Cadenabbia waar we dan verder rijden naar Como. Kleine halte om een wandeling te maken door het historische centrum van dit aangenaam stadje rijk aan historische monumenten, kerken, en boetieken.

Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 7: Arona (O,L,D)

Na het ontbijt vertrek naar Arona. Gedurende de middeleeuwen was het stadje Arone het domein van de Visconti, en later van de Borromeo familie, wiens beroemde kasteel (Rocca di Arona) nog steeds bezichtigd kan worden, op de top van een heuvel aan de andere kant van het meer. Arona was de thuisplaats van St. Carlo Borromeo, wiens gigantische standbeeld (23,40 mt hoog, een van de grootsten ter wereld) nog altijd boven het stadje uitprijkt. 
Een bezoekje waard: Piazza del Popolo, waar ooit een eeuwenoude haven was, Villa Ponti, en verscheidene in de romaanse en renaissance stijl gebouwde kerken. Terugkeer naar het hotel voor het middagmaal en de namiddag vrij ter beschikking. Avondmaal in het hotel en overnachting.

Dag 8: Vertrek (O)

Na het ontbijt, vertrek.

Adres

Viale Lido, 15, 28838 Stresa VB, Italië

Praktische info

Lengtegraad: 45.8900154

Breedtegraad: 8.5245674