storage/okrareizen/italie-verbania-lago-maggiore..jpg

Italië Verbania

Regio Oost-Vlaanderen

Italië Verbania

Door regio Oost-Vlaanderen

Klinkt "Ciao bella of Buongiorno signore” je als muziek in de oren? Dan zal je zeker smelten voor het Italiaanse Verbania. De altijd stralende zon en het verfrissende water van het Lago Maggiore maken van Verbania de ideale vakantieplek voor watersportliefhebbers. En de nabijheid van Val Grande, het grootste natuurgebied van Italië, zorgt ook voor veel wandelplezier.

Programma

Maar ook cultureel is er heel wat te beleven. Met de veerboot kan je makkelijk naar de Borromeïsche eilanden of Lago Orta. En met de bus ben je zo in de verschillende stadjes langs het meer.

Logeren doe je in hotel Il Chiostro. Dit gerenoveerde klooster ligt in Intra, de oude binnenstad van Verbania, aan de oevers van het Lago Maggiore met alle bezienswaardigheden op wandelafstand. Je vertoeft er in salons met mooie fresco’s, antiek en een echte open haard. Een huiselijke sfeer die je een echt “dolce far niente”-gevoel bezorgt.

Tijdens deze provinciereis bezoek je alvast:
• Een halve dag Lago d’Orta:
met de boot vaar je naar Isola San Giulio. Hier staat een Romaanse basiliek met mooie fresco’s en een zwarte marmeren preekstoel. Vanuit Orta kan je ook nog wandelen naar de 396 m hoge Sacro Monte. De 376 levensgrote terracotta beelden, tonen het leven van Franciscus van Assisi.

• De Borromeïsche eilanden:
Met de boot vaar je naar twee van de idyllische eilanden van het schitterende Lago Maggiore, namelijk Isola Bella met een schitterend kasteel in de barokstijl, Palazzo Borromea en prachtige Italiaanse tuinen en het pittoreske Isola Pescatori.
’s Middags lunchen we in een lokaal restaurant.

• Een halve dag Cannobio:
met de bus ga je naar Cannobio, een van de meest elegante dorpjes van Noord-Italië op slechts op 4 km afstand van de Zwitserse grens.

• Een halve dag Arona – S. Carlo:
op een heuvel net buiten Arona staat een reusachtig standbeeld van kardinaal en aartsbisschop San Carlo Borromeo (1538 - 1584). Het monument is gemaakt van koper en brons en in totaal maar liefst 35 meter hoog. 

• Villa Taranto:
De tuin van Villa Taranto is een must voor iedere bezoeker van het Lago Maggiore die in de buurt komt van Verbania. De tuin is het resultaat van hard werken en plannen door McEacharn vanaf 1931. Het wandelen door de tuinen van Villa Taranto is als een reis door verre landen.

Adres

Via Fratelli Cervi 14 I-28921 Intra

Praktische info

Afstand vanuit Brussel: 867 km

Lengtegraad: 45.9386387

Breedtegraad: 8.569703900000036