shutterstock-1755931862.jpg

De valleien van Moezel en Rijn

Moezel cruise met de MS Monet 4*

De valleien van Moezel en Rijn

Door regio Oost-Vlaanderen

Ontdek de magie van de Moezel en het romantische Rijndal van Straatsburg tot Cochem. Een uitzonderlijke cruise waarbij de  rivieren meanderen tussen steile rotsen en kastelen die de heuvels van wijngaarden domineren die getuige zijn van een turbulente geschiedenis. Ontdek authentieke steden en dorpen met verborgen geheimen. Tussen leisteendaken en  middeleeuwse vakwerkhuizen kunt u Alken en zijn kasteel Thurant bewonderen of een wandeling maken in Boppard langs één  van de mooiste oevers van Duitsland.

MS Monet

De MS Monet is een 4-anker schip, dat 110 m lang en 11,40 m breed is. Het schip kan 158 passagiers in 78 kajuiten over twee  dekken verwelkomen. Elk van hen, met een oppervlakte van 11,50 m² (10 m² voor de eenpersoonshut), heeft alle voorzieningen en biedt de beste verblijfsvoorwaarden aan. De inrichting is netjes en de sfeer, zowel elegant als gezellig, is in perfecte harmonie met de omgeving. Gelegen op het bovendek, het restaurant, waar alle maaltijden worden geserveerd tijdens de cruise, biedt een verfijnde keuken in een geraffineerde omgeving aan, waar u dankzij de grote ramen volop kunt genieten van het panoramisch uitzicht. Op hetzelfde dek vindt u ook de salon / bar met een dansvloer en centrale bar. Terwijl op het zonnedek, de ideale plek is  om te ontspannen en te genieten van het landschap. Het zonnedek beschikt over ligbedden en een grote schaduwrijke zone.

Programma

Dag 1 Cochem
We vertrekken per autocar naar Cochem. Aankomst einde van de voormiddag. Lunch aan boord of in een restaurant in Cochem. Vrije namiddag. Inschepen om 18u. Intrek in de hutten. Voorstelling van de crew. Welkomstdrankje. Diner aan boord, gevolgd door animatie.

Dag 2 Cochem / Alken / Koblenz
Vertrek met het schip naar Alken. Bezoek aan het kasteel Thurant. Als symbool bij uitstek van deze regio is de burcht van Thurant een van de oudste van de Moezelstreek. Terug aan boord voor het diner, gevolgd door animatie. We varen verder in de richting van Koblenz.

Dag 3 Koblenz / Boppard / Rudesheim
We varen naar Boppard. Vrije tijd of kennismaking met de stad in het gezelschap van onze animatrice. Terug aan boord, we varen verder in de richting van Rüdesheim. Navigatie op de romantische Rijnvallei, we komen voorbij de legendarische  Loreleirots. Aankomst in Rüdesheim. Vertrek met een klein treintje, wijnproeverij en we bezoeken het museum van de  mechanische muziek. Vrije avond in de beroemde Drosselgasse.

Dag 4 Rüdesheim / Mainz
Aankomst ‘s ochtends vroeg in Mainz. Geleid bezoek aan Mainz en het Gutenberg-museum. In de namiddag cruisen we verder naar Straatsburg. Galadiner aan boord, gevolgd door dansavond. ‘s Nachts varen.

Dag 5 Straatsburg
Aankomst ‘s ochtends in Straatsburg. Ontbijbuffet aan boord. Ontschepen om 9u. We laden onze koffers in de autocar en maken nog een mooie wandeling door Straatsburg in de voormiddag. Na de lunch ter plaatse vangen we onze terugreis aan.