shutterstock-301797110-2.jpg

Oostenrijk Lechtal

Gasthof Stern 4*

Oostenrijk Lechtal

Door regio Oost-Brabant

Sneeuwpret voor iedereen! Zin in een unieke wintervakantie? Blijkbaar wel! De eerste periode was al snel volzet. We organiseren daarom een tweede periode. De beste wintervakanties zijn een combinatie van perfecte sneeuw en een onderkomen dat aan al je verwachtingen voldoet. Daarom kozen we dit jaar voor het viersterrenhotel Gasthof Stern in Elbigenalp. Het is ideaal gelegen in het midden van het Lechtal. Je wordt er zeer gastvrij ontvangen met schnapps en muziek. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een lekker avondmaal met menukeuze. In de uitstekende keuken worden alleen verse producten gebruikt. Heb je zin om je te laten verwennen dan kan dit in het Stern Wellness bereik (massage, whirlpool, solarium, sauna, …). Eén namiddag word je ook verwend met koffie en taart en één avond geniet je van live muziek. Met de ‘gastenkaart’ kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in het dal.

Programma

De Lechvallei is een paradijs om winterwandelingen te maken, te langlaufen, sneeuwschoenwandelingen uit te proberen, te skiën, te sleeën, te schaatsen, de rodelbaan uit te testen, curlingen… en dit alles van aan het hotel of door gebruik te maken van het gratis vervoer.

Maak een keuze uit één van de vele wandelingen:

  • Uiteraard verken je het Lechtal. Wandelingen langs de Lech, verkenning van Elbigenalp met misschien een bezoek aan de lokale houtsnijwerk school, verkenning van de verschillende dorpen in de vallei.
  • Wandeling aan de Heiterwangsee waar je na de wandeling op een zonnig terras kunt genieten van Apfelstrudel en Jägertee of van andere lokale lekkernijen.
  • Het fotogenieke Tannheimertal met een wandeling naar de Vilsalpsee zal je ook kunnen bekoren.
  •  …

Het Lechtal is een loipen paradijs voor langlaufers (190 km). De pistes starten van aan het hotel of je kan met de gratis skibus naar andere loipes in het Lechtal. Alpineski is mogelijk in Elbigenalp, Bach en Warth. Ook nu kan je gebruik maken van de gratis skibus. Liever eens een uitstap gecombineerd met een wandeling. Ook hier heb je weer keuze:

  • De hangbrug ‘Highline 179’ is een echte uitdaging. Nadien een terrasje in Reutte.
  • Een mooie, gemoedelijke wandeling rond de Heiterwanger See
  • In het mooie Tannheimer Tal (1.100 m) wandelen we door een schitterend natuurgebied naar Vilsalpsee en nemen we in Grän de gondelbaan om onze naam te kunnen schrijven in het grootste boek op een Alpentop.
  • Bezoek aan het middeleeuws grensstadje Füssen
  •  …

Kortom een wintervakantie voor iedereen!

Afhankelijk van het weer en/of sneeuw en van de coronamaatregelen op dat moment kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

Adres

Hnr 7, 6652 Elbigenalp, Oostenrijk

Praktische info

Lengtegraad: 47.29031000000001

Breedtegraad: 10.4356574