storage/okrareizen/shutterstock-51117898.jpg

Treinreis Zwitserland - Zinal naar Sankt-Moritz

Hotel Les Diablons & Hotel Stahlbad

De mooiste spoorlijnen van Zwitserland

Provincie Antwerpen

Je verplaatsen per trein, in het mekka van het Europese treinwezen. De grandioze Zwitserse natuur beleven vanuit een comfortabel treinzitje. Dat alles op onze tochten naar het autovrije Zermatt; per stoomtrein op de Furka-Bergstrecke; met de Glacier Express door 91 tunnels en met de Bernina Express, de traagste sneltrein.

Hotelinformatie

We overnachten 3x in het Intersoc hotel Les Diablons in Zinal, 1x in Andermatt en 3x in het Intersoc hotel Stahlbad in St.-Moritz

Vluchturen

(Onder voorbehoud)

27/08 Brussel - Geneve 06u20 - 07u35
03/09 Milaan - Brussel 18u50-20u20

Dagprogramma

Dag 1 Heenreis
Vlucht vanuit Zaventem naar Genève. Transfer naar ons hotel in Zinal waar we inchecken en het avondmaal nuttigen.

Dag 2 Uitstap naar Zermatt
Zermatt is zeker één van de bekendste toeristenplaatsen van Zwitserland. Alleen al de hotels in dit bergdorp zijn jaarlijks goed voor zo’n 1 miljoen overnachtingen. Het dorp is enkel per trein te bereiken. Bij het verlaten van het station kom je in een autovrij  bergdorp. Om de sfeer van het dorp te proeven, is het leuk om de hoofdstraat rechtsaf in te slaan. Het dorp bruist van het leven:  veel winkels en terrasjes strijden om de gunst van de toerist. Overal domineert de Matterhorn het uitzicht. Jaarlijks zijn er  honderden alpinisten die de klim wagen. Maar wie Zermatt slechts een enkele dag bezoekt, kan zich ook comfortabel naar grote hoogtes laten brengen. Een traditionele uitstap waarvan ook wij mogen proeven is met het tandradbaan naar de Gornergrat  (3.089 m), met een uniek panorama op de Walliser Alpen, met de tweeling Castor en Pollux en het hoogste punt van Zwitserland,  de Dufourspitze (4.634m).

Dag 3 Uitstap Aletchgletsjer
De grote Aletschgletsjer is een prachtig stukje natuur gelegen in het kanton Wallis, Zwitserland. Het is met zijn 22.6 km de grootste gletsjer van de Alpen. Spijtig genoeg heeft ook hij te lijden onder de klimaatopwarming. Op zijn dikste punt is de gletsjer  zo’n 900 meter diep. Hij heeft een oppervlakte van 81.7 km² en weegt om en bij de 27 biljoen ton.

Dag 4 Furka Express
We rijden naar Oberwald waar we zullen inchecken voor de Furka express, De Dampfbahn Furka-Bergstrecke (DFB) laat de gouden jaren van het stoomtreintijdperk in Zwitserland herleven. We komen aan in Realp waar we de transfer maken naar Andermatt, waar we zullen overnachten.

Dag 5 Glacier Express
De Glacier Express doet in ongeveer acht uur het traject tussen Sankt Moritz en Zermatt, door 91 tunnels en over 291 bruggen. Wij doen ongeveer de helft van dat traject, van Andermatt naar Sankt Moritz. Tijdens de ontspannende rit word je getrakteerd op veel landschappelijk schoon en technische meesterwerken. Met zijn panoramavensters biedt de Glacier Express vrij uitzicht op  prachtige landschappen. In Sankt-Moritz overnachten we in het Intersoc-hotel Stahlbad.

Dag 6 Bergün
Met de trein sporen we van Sankt-Moritz via 12 tunnels en 19 viaducten over het spectaculairste deel van de Albulabahn (UNESCO Werelderfgoed) naar Bergün. De aanleg van deze spoorweg in 1900 was een waar huzarenstukje. Je passeert 4 keertunnels waarin het spoor een volledige lus maakt. Het spoor wisselt constant  van de ene naar de andere bergflank.
Bergün zie je zowel links als rechts aan je voorbijkomen. In het station van Bergün kom je in het nieuwe spoormuseum alles te  weten over de aanleg van de Rhätische Bahn. De modelbaan rijdt zo goed als iedere namiddag rond 15u. We combineren het bezoek aan het museum met een rustige wandeling in de prachtige natuur rond Bergün.

Dag 7 Bernina Express
Vanuit Sankt-Moritz nemen we Bernina Express heen naar Tirano. Dit is één van de mooiste treinreizen van Europa, zo niet de wereld. Deze beroemde rode ‘traagste sneltrein’ weet in kanton Graubünden grote hoogteverschillen te overbruggen. Het Italiaanse Tirano ligt net over de grens met Zwitserland en staat bekend staat om zijn mooie historische centrum. Na het bezoek nemen we de Bernina Express terug naar Sankt Moritz. 

Dag 8 Terugvlucht
We vertrekken vanuit de luchthaven van Milaan Linate terug naar Zaventem. Einde van deze indrukwekkende reis.

Adres

Hôtel Les Diablons Rue Montferrier 15 CH 3961 Zinal - Wallis

Praktische info

Afstand vanuit Brussel: 865 km

Hoogte: 1572 tot 2920 m

Lengtegraad: 46.1366179

Breedtegraad: 7.627075900000023