storage/okrareizen/shutterstock-1870319569.jpg

België, Oostkantons

Hotel Pip Margraff****

België, Oostkantons

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Programma

Dag 1 Vertrek en bezoek aan St Vith

We vertrekken per autocar en houden op de heenreis een stop in het station van Luik-Guillemins, waar we na een koffie en koffiekoek een boeiende rondleiding krijgen. Hierna rijden we door naar onze bestemming in St Vith, maar niet vooraleer we onderweg nog stoppen voor een lunch in het dorpje Rodt. Vooraleer we onze intrek nemen in het hotel brengen we een bezoekje aan St Vith. Avondmaal en overnachting in hotel Pip Margraff.

Dag 2 Butgenbach en Monschau Glashutte

Na het ontbijt vertrekken we richting Butgenbach en brengen we een bezoek aan het viaduct, ooit gebruikt als set- ting in de film ‘Slag om de Ardennen’. We maken nog een wandeling langs het meer vooraleer we ons middag- maal daar nuttigen. 

In de namiddag rijden we door naar Monschau Glashutte waar we meer te weten komen over de ambacht glasblazen. Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 3 Kruidentuin en leisteengroeven in Recht

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de kruidentuin Herba Sana. Herba Sana ligt op een terrein van 2 hectare en omvat meer dan 120 geneeskrachtige planten en een grote wilde zone met de typische flora van de biotoop van de Hoge Venen. De 1 km lange didactische wandelroute kronkelt tussen de verschillende zones en leidt je op een ontdekkingstocht naar de buitengewone rol van genees- krachtige planten voor het behoud van een goede gezondheid.

Na de lunch rijden we door naar de lei- steengroeven in Recht. In de leisteen- groeve van Recht neemt een 800 m ondergronds parcours je mee op ont- dekking naar de majestueuze blauwe rots, een van de oudste stenen van het land, en de indrukwekkende extractie- ruimten. De geschiedenis van het dorp Recht (Sankt-Vith), gelegen in het zui- den van de Duitstalige Gemeenschap, wordt vooral gekenmerkt door de win- ning van leisteen (van de 18e tot de 20e eeuw) en door het beroep van steenhouwer.Tijdens je bezoek maak je op interactieve manier kennis met de geologische en mineralogische geschiedenis van de streek, evenals met het gevaarlijke werk van mijnwer- kers. In het museum krijg je de kans om gereedschappen en realisaties in blauwe hardsteen van Recht te ontdekken. Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 4 Malmedy en Bad-Munstereifel

Vandaag gaan we op ontdekking in Malmedy. De stad is gelegen in een groene omgeving waar de rivieren de Warche en de Warchenne samenvloei- en. Tijdens het Ardennenoffensief in de Tweede Wereldoorlog werd dit stadje een triest dieptepunt van oorlogsmis- daden.

Na de lunch rijden we door naar Bad-Munstereifel. Het is een vak- werkstadje uit een plaatjesboek. Het oude centrum ligt binnen de oude, grotendeels nog bewaard gebleven, stadsmuur, inclusief stadspoorten. Dwars door Bad Münstereifel loopt het riviertje de Erft, dat het geheel nog schilderachtiger maakt. Rondom liggen de uitgestrekte beboste heuvels van het Naturpark Hohes Venn – Eifel. Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 5 Terugreis

Na het ontbijt checken we uit bij het hotel. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de hamrokerij in Montenau, waar we een rondleiding zullen krijgen door de rokerij. 

Na de lunch rijden we via Barrage de Gileppe door naar het stadje Eupen, waar we nog wat tijd voorzien om de stad te verkennen, winkeltjes of een terrasje te doen vooraleer we terug huiswaarts keren.