storage/okrareizen/leiwen-1.jpg

Leiwen, Duitsland

Hotel Eurostrand ****

Omgeven door bergen aan de Moezel

Leiwen, Duitsland

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Leiwen is een aantrekkelijk dorp aan de oever van de Moezel in de deelstaat Rijnland-Palts. Het Moezel-dal, ingebed in het Rijnlandse leisteengebergte, is een van de mooiste regio’s van Duitsland en laat voor natuurliefhebbers niets te wensen over.

Het zeer rustig gelegen vakantiedorp ligt middenin de wijngaarden. De vakantiebestemming is zeer aantrekkelijk door zijn rustig karakter.

Hotelinformatie

Je logeert in een vakantiehuis met hotelservice in Eurostrand Leiwen. Lakens, handdoeken en dagelijks kameronderhoud zijn inbegrepen. 

In de uitnodigende wellness met twee sauna’s kunt u heerlijk ontspannen. ’s Avonds zorgt het gevarieerde animatieprogramma voor entertainment in de imposante lounge. Je kan elke dag kiezen uit het veelzijdige aanbod van vrijetijdsactiviteiten zoals bowlen, minigolf en petanque.

Het keukenteam zal je gedurende je hele verblijf verwennen met eten en drinken van hoge kwaliteit. Wisselende themabuffetten tijdens de lunch en ’s avonds, een uitgebreid ontbijtmenu en een brunch voor uitslapers in het weekend bieden voor elk wat wils. Aan de bar vind je ook een grote selectie aan merkdranken, waaronder je favoriete drankje – de eerste koffie in de ochtend tot exotische cocktails in de avond.

Programma

Tijdens de week brengen we een bezoek aan Trier. Porta Nigra, Kaiserthermen, Amfitheater – in de oudste stad in Duitsland wemelt het van werelderfgoed, waarover iedereen zich zal verbazen. We volgen het spoor van de Romeinen en laten ons inspireren door de indrukwekkende architectuur van de talrijke historische gebouwen in Trier uit lang vergeten tijden.

Het Bernkasteel kan ook zeker niet ontbreken tijdens onze vakantie. Je ziet ze al van ver liggen: Burg Landshut en de aangrenzende middeleeuwse stad Bernkastel. Wanneer je door de stegen van de prachtig versierde vakwerkhuizen uit de 16e – 17e eeuw in de oude binnenstad slentert, voel je je net als in de sprookjes van Grimm. In de historische binnenstad met zijn vele cafés en zijn middeleeuwse charme kun je je heerlijk ontspannen.

Wij passeren de grens met Frankrijk en volgen de Moezel naar het noordoosten van Frankrijk. Daar ligt de schilderachtige stad Metz, die met haar architectonische en culturele erfgoed van de klassieke oudheid tot heden nogal wat te bieden heeft. De indrukwekkende oude binnenstad met haar nauwe steegjes en mooie pleinen nodigt niet alleen cultuurfanaten, maar ook iedereen uit tot een bezoek.

Naast het all-inclusieve verblijf in ons verblijf, genieten we 1 namiddag van een heerlijk groot taartenbuffet, een specialiteit van het hotel!