storage/okrareizen/odenwald-1.jpg

Odenwald, Duitsland

Hotel Wiesengrund 3*

Odenwald, Duitsland

Jammer, deze reis werd geannuleerd.

Het Odenwald is een Duits middelgebergte, gelegen op de grens tussen de deelstaten Hessen, Beieren en Baden-Württemberg. Het is een grotendeels bebost gebied. Het is een ideaal wandelgebied. 

Hotelinformatie

Hotel Wiesengrund 3* wordt door een familie gerund. Het is een stijlvol en traditioneel hotel dat alles biedt voor uw ontspannen verblijf met zijn comfortabele faciliteiten, persoonlijke service en een breed scala aan aanbiedingen. Door de charmante omgeving midden in de gemengde bossen en weilanden van het Odenwald vindt u een bijzondere omgeving met veel rust en stilte en recreatie.

Programma

Dag 1 : Lindenfels (A)
Vertrek per autocar richting Odenwald. Check-in en avondmaal in het hotel Wiesengrun in Lindenfels

Dag 2: Erbach & Michelstadt (O - L - A)
In de voormiddag bezoeken we het stadje Lindenfels dat wordt beheerst door zijn burchtruïne. Deze burcht werd omstreeks 1100 gebouwd en biedt tevens een prachtig panoramisch uitzicht over stad en omgeving. 
Na het middagmaal brengen we een bezoek aan het stadje Erbach waar we na een stadsbezoek ook het ivoormuseum zullen ontdekken.
Door naar Michelstadt. In dit oud middeleeuws stadje staat een in vakwerk gebouwd Stadhuis (1484) dat geldt als een van 
de oudste en mooiste van Duitsland. Michelstadt is tevens de hoofdplaats van het Odenwald

Dag 3: Miltenberg - Amorbach (O - L - A)
Na het ontbijt vertrekken we richting Miltenberg (aan de Main). Dit mooie romantische stadje in het beboste dal van de Main was in de 12de eeuw een tol -station van de keurvorsten van Mainz , langs de handelsroute van Frankfurt naar Nürenberg. Het 
oude stadsdeel is een lange winkelstraat vol vakwerkhuizen. Ze ligt tussen 2 stadspoorten en loopt tevens over het prachtige marktplein. 
Door naar het Barok-stadje Amorbach waar we de abdijkerk bezoeken met een orgelrecital en daarna brengen we een bezoek aan de abdij en de bibliotheek (30.000 boeken).

Dag 4: Heidelberg (O - L - A)
We bezoeken Heidelberg, deze oude universiteitsstad (met de oudste universiteit van Duitsland) die prachtig gelegen is aan de Neckar. De stad bezit twee merkwaardigheden die ontegensprekelijk samen “het” beeld van Heidelberg wereldberoemd hebben 
gemaakt : de burchtruïne (1400-1619) die boven de stad uittorent (bezoek enkel aan de buitenkant) en de oude stenen bogenbrug over de Neckar (de oude toegangsweg).
Na het middagmaal maken we een boottocht op de Neckar van Heidelberg naar Neckarsteinach.

Dag 5: Speyer - Bad Dürckheim (O - L - A)
We volgen deels de “Duitse Wijn route “ en bezoeken SPEYER : (Spiers in het Nederlands), aan de Rijn gelegen stad met 2 merkwaardige monumenten: de “Oude Poort” en de grootste bewaarde keizerlijke kathedraal “Dom” in romaanse stijl ter wereld en haar crypte, gesticht in 1030 door de Saalische Keizer Konrad II en ingewijd in 1061.
Vervolgens naar Bad Dürkheim. 
Deze stad werd laatst zwaar getroffen door het geallieerden bombardement van 1945. De bijzonderste monumenten zijn de abdijruïne, kerken en het grootste wijnvat ter wereld (restaurant). Na de lunch brengen we een bezoek aan een wijnboer (Winzer) en kelder. Hier wordt ons een wijnproeverij aangeboden.

Dag 6: Worms - Huiswaarts (O - L)
We brengen een beknopt bezoek aan de stad Worms. Met een korte stadswandeling langs Evangelische Kerk en het Martin Luther monument (1868) met de beroemde woorden door hem uitgesproken op de Rijksdag “Hier sta ik, ik kan niet anders. God sta me bij. Amen”. Via het Heylshof (1884) (nu museum) beëindigen we ons bezoek.
We nuttigen nog een middagmaal op een terras langs de Rijn. Het restaurant “Hagenbrau” heeft binnenin zijn eigen brouwerij. We vatten onze terugreis aan langs de autowegen via Koblenz, Kerpen, Aachnerland (stopplaats) en Luik.