storage/okrareizen/shutterstock-1889149894.jpg

Griekenland Kreta

Hotel Vasia Ormos 4*

Griekenland Kreta

Door provincie Antwerpen

In een mooie baai van Ormos, bij het plaatsje Agios Nikolaos, ligt het sfeervolle adults only Hotel Vasia Ormos. Door de goede ligging aan het kleine kiezelstrand, kun je vanaf verschillende plekken in het hotel genieten van de mooiste vergezichten over de kleine baai. In de omgeving van het hotel zijn verschillende winkeltjes en restaurantjes te vinden en op ongeveer 1,5 kilometer ligt het gezellige centrum.

Vluchturen

De volgende vluchturen onder voorbehoud:

25-9-2024: BRU-HER // 05:55 - 10:20 // SN 3255
2-10-2024: HER-BRU // 11:15 - 13:55 // SN 3256

Hotelinformatie

Te midden van allemaal bomen ligt het zwembad, waar je na een verfrissende duik met een lekker drankje van de poolbar op een ligbedje neer kunt strijken. In de maanden juli en augustus worden er ‘s ochtends en ‘s avonds verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Dus hoewel relaxen op deze sfeervolle plek haast vanzelf gaat, kun je ook nog actief bezig zijn. De kamers zijn fris en licht ingericht en bieden veel comfort en een fijne nachtrust. De buitenbar is de perfecte plek voor een drankje en geniet ook vooral van het uitzicht over de knusse baai.

Programma

Vier excursies zijn alvast inbegrepen: 
Spinalonga 
Deze dag breng je door aan de Golf van Mirabello aan de Kretenzische Riviera. In de ochtend rijden we naar het mooie dorpje Elounda. In de haven van Elounda ligt de boot op jou te wachten en begint de zeetocht over de blauwe, glanzende baai naar het eiland Spinalonga. De gids zal je graag meer vertellen over dit voormalige lepra eiland met een indrukwekkend verhaal. Lunch inbegrepen.

Het paleis van Knossos
Ten zuiden van de hoofdstad Heraklion vind je de resten van het koninklijk paleis van Knossos. Dit is de belangrijkste archeologische site van Kreta. Het paleis telt maar liefst 1500 kamers. Men denkt dat dit het Paleis was van koning Minos. Deze dag brengt geschiedenis en legende tot leven en is een must tijdens elke bezoek aan Kreta. Aansluitend breng je een bezoek aan de hoofdstad Heraklion , waar je het Archeologisch Museum bezoekt, één van Europa’s belangrijkste musea die archeologische vondsten uit heel Kreta samenbrengt. Daarna neemt de gids je mee op stap door het centrum van de stad. Aan het einde van de tour krijg je vrije tijd om de bruisende stad zelf te verkennen. Of doe zoals de Grieken en geniet van uw café frappé in één van de vele stijlvolle cafés. Lunch inbegrepen.

Ontdek de typische dorpjes van Kreta 
Tijdens deze uitstap leer je de echte Kretenzers kennen. We ontdekken o.a. het dorp Anopolis met een prachtig uitzicht over de noordkust. Hier bezoeken we een lokaal familiebedrijf dat gespecialiseerd is in pottenbakken en deze traditie van generatie tot generatie voortzet. In het binnenland verkennen we het dorp van de heilige Myronas, dat bekend staat om een kleine grot met een heilige bron. Onze eindbestemming is het traditionele dorp Assites. Samen met een lokale familie wandelen we over de pittoreske paden van het dorp. We bezoeken de dorpskerk, bekijken de traditionele huizen van binnenuit en zien hoe geitenbellen hier nog steeds met de hand worden geproduceerd. De familie nodigt ons tenslotte uit voor een traditionele Griekse maaltijd, gemaakt in de houtoven.

Kretenzische avond @Kazouzanos
Bezoek een olijvenfabriek om olijven te proeven in Neapolis en ga dan naar Karouzanos dorp voor een authentieke Kretenzische ervaring. Een avond rijk aan emotie, inclusief uitstekend eten en onbeperkt lokale wijn om de show te versterken.