storage/okrareizen/schermafbeelding-2022-11-29-192012.jpg

Frankrijk, Hauts-de-France

hotel Mercure Abbeville centre ****

Frankrijk, Hauts-de-France

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Hauts-de-France is de regio in het noord-westen van Frankrijk die grenst aan West-Vlaanderen. Deze regio dankt haar naam aan de samenvoeging van de vroegere regio’s Nord-Pas-de-Calais en Picardië. Het noordelijkste deel van deze regio is bij ons bekend als Frans-Vlaanderen. 

Hotelinformatie

Het 4-sterrenhotel Mercure ligt in het hart van Abbeville, op 20 km van de zee en op een ideale locatie nabij de route naar de 
baai van de Somme. 
Overal in het hotel is er WiFi beschikbaar. De kamers zijn uitgerust met airco, een flatscreen-tv met satelietkanalen, telefoon en 
een kluisje. De badkamer beschikt over bad of douche en een haardroger. Er is gratis mineraalwater op de kamer, alsook koffie en theefaciliteiten.

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Je hoorde zeker ook al over de Opaalkust en Les-Deux-Caps (Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez), van waarop je bij mooi weer de krijtrotsen van Dover kan zien. Iets verderop langs de kust ligt Boulogne-sur-Mer, Frankrijks grootste vissershaven, met een hoger gelegen prachtige oude stad. Naar Boulogne-sur-Mer ga je vooral voor een bezoek aan Nausicaá, het indrukwekkende, grootste zeeaquarium van Europa. 
Nog iets meer naar het zuiden ligt het gebied van de Somme. De baai van de Somme is een boeiend gebied van duinen, moerassen, charmante vissersdorpjes en aangename badplaatsen.
Meer landinwaarts ligt Amiens, de hoofdstad van dit gebied en vooral bekend voor zijn grote gotische kathedraal en zijn 
drijvende tuinen op en langs het water. 
Tijdens een 4-daagse reis gaan we deze regio ontdekken en genieten van de rijke geschiedenis en cultuur, van de verassende landschappen en de prachtige natuur. Reis je mee?

Dag 1: Amiens (L - A)
Na een ochtendbusreis met een koffiestop start onze ontdekkingstocht in Amiens, de stad waar schrijver Jules Verne verbleef. We maken een wandeling door het centrum van de stad en bezoeken onder andere de leuke wijk Saint-Leu, de gotische Nôtre-Dame-kathedraal en Les Hortillonnages of de tuinen op het water.
’s Middags lunchen we in het stadscentrum.
In de namiddag voorzien we ook wat vrije tijd om op eigen houtje door de stad of het winkelcentrum te kuieren of om vanop een terrasje te genieten van al het moois van deze stad.
Nadien brengt de bus ons naar ons hotel in Abbeville.

Dag 2: Abbeville, Baai van de Somme (O, L, A)
In de voormiddag verkennen we het centrum van Abbeville via een rustige wandeling o.a. langs de St-Sépulcrekerk met de mooie glas-in-loodramen van kunstenaar Alfred Mannessier, door het stadspark van Emonville, langs de St-Vulfrankerk en nemen we een kijkje in de tuinen van het karmelietessenklooster. 
Na de middaglunch brengt de bus ons naar Le Crotoy aan de baai van de Somme, waar we op de stoomtrein stappen die ons naar Saint-Valéry-sur-Somme brengt. Saint-Valéry-sur-Somme is een charmant middeleeuws stadje aan de monding van de Somme waar we na de treinrit nog even wat vrije tijd hebben om er te flaneren op de promenade of om er op een terrasje iets te nuttigen vooraleer de bus ons terug naar het hotel brengt. 

Dag 3: Boulogne-sur-Mer (O, L, A)
We rijden naar Boulogne-sur-Mer voor een bezoek aan de ommuurde, historische bovenstad. We maken een wandeling langs enkele historische gebouwen en via de vestigingsmuur van de stad vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Boulogne-sur-Mer. 
Daarna brengt de bus ons naar Nausicaá voor een bezoek aan het grootste zeeaquarium.
De middaglunch gebruiken we in de bovenstad of in Nausicaá.

Dag 4: Cap Blanc Nez, Saint-Omer, terugrit (O, L)
Na het ontbijt laden we onze bagage in de bus en rijden we naar de opaalkust voor een bezoek aan Cap Blanc Nez. Vervolgens rijden we naar St-Omer voor de middaglunch.
Na de lunch zal een gids ons door de stad rondleiden via de oude stadsmuren naar de kathedraal en ons onderweg de winkelstraten, marktpleinen en stadpaleizen van de stad tonen.
Nadien gaan we nog even een terrasje bezoeken vooraleer de terugrit naar huis aan te vatten