storage/okrareizen/schermafbeelding-2022-11-29-191506.jpg

Frankrijk, Ile de Ré

hotel Elegance Plaisir ****

Frankrijk, Ile de Ré

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Île de Ré is een prachtig eiland gelegen in het departement Charente-Maritime. Het eiland Île de Ré wordt met het platteland verbonden door middel van een brug en is dus makkelijk te bereiken. Je kunt er genieten van fijne stranden, gezellige stadjes en mooie zoutmoerassen en het vormt daarom de perfecte vakantiebestemming! Een mooi gevarieerd programma werd uitgewerkt voor een prachtig bezoek aan deze streek.

Hotelinformatie

Het hotel is een parel van de Charente-Maritime. Het ligt aan de Atlantische Oceaan en is met het vaste land verbonden door een brug van 2,9 km. 
Het is een zeer charmant hotel op slechts 150 m van het strand, waar aan elk detail gedacht wordt. 
Faciliteiten: een "cocooning" gebied met verwarmd zwembad (in het seizoen), schoonheidssalon &spa (sauna, jacuzzi en hamam), parking, gastronomisch restaurant met lokale gerechten, fietsverhuur ...
Verder nog een grote tuin omringd door een dennenbos en ontspanningslounges voor heerlijke momenten van ontspanning.

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: heenrit naar Ile de Ré (A)
Aankomst per autocar naar ons verblijfshotel alwaar we verwelkomd worden in de mooie tuin met een welkomstdrankje. Hierna nuttigen we een gastronomisch avondmaal en kunnen we uitrusten van de busreis.

Dag 2: La Flotte & Saint Clément des Baleines (O, L, A)
Na het ontbijt rijden we naar het dorpje La Flotte, welk we met een lokale gids zullen bezoeken. Na het middagmaal aan de haven, rijden we door naar Saint Clément des Baleines.

Dag 3: La Rochelle (O, L, A)
Bezoek aan verscheidene wijnkelders. Deze regio is ook gekend voor zijn lekkere wijn en cognac. Een degustatie kan hierbij niet ontbreken. Na de lunch met de autocar richting La Rochelle, waar we de oude stad en haven zullen bezoeken. We dineren 
aan de haven van La Rochelle.

Dag 4: Saint Martin de Ré (O, L, A)
Na het ontbijt rijden we met onze autocar richting Loix, het kleinste dorp van het eiland, begrensd door de Atlantische Oceaan, de Fier d’Ars en de zoutmoerassen, waaraan we ook een bezoek brengen.
We lunchen aan onze volgende stop, Saint Martin de Ré. Na de lunch brengen we een bezoek aan deze havenstad, waar we heel wat UNESCO werelderfgoed vinden.
We krijgen nog een beetje vrije tijd om te shoppen of een terrasje te doen.
Avondmaal in het hotel.

Dag 5: Rochefort & Château d’Oléron (O, L, A)
Op weg naar Rochefort, begeleid bezoek aan de ‘stad van de oesters’, met ook hier een degustatie. We sluiten de dag af met een bezoek aan de citadel van Château d’Oléron, een populaire toeristische plaats vanwege zijn indrukwekkende ligging en 
architectuur.
Avondmaal in het hotel

Dag 6: Terugrit (O)
Na het ontbijt checken we uit en vatten we onze terugreis aan.