storage/okrareizen/78721-delft.jpg

Nederland Delft

Hotel Van Der Valk ****

Zuid-Holland

Waarom het ver gaan zoeken als vele van onze Vlaamse toeristen deze provincie van Nederland met zo vele mooie belangrijke en historische steden, kort bij elkaar gelegen, vergeten te bezoeken. Deze mooie monumentsteden zijn dan ook nog eens doorweven met romantische en schattige “grachten” en gezellige straatjes en steegjes.

Programma

We verblijven deze midweek in Delft, bekend om zijn blauw beschilderd aardewerk (Delfst Blauw). 
Van hieruit verkennen we dagelijks met onze autocar een andere stad.
Onze uitvalsbasis is het Van der Valk hotel in Delft ****, ideaal gelegen aan de rand van het prachtige Delft.

DAG 1 Delft
Via een korte busrondrit en koffiestop in Dordrecht nemen we de lunch samen in Delft, erna maken we een gegidste wandeling door het stadje (“Explore Delft”). Daarna checken we in bij hotel Van der Valk. Na het diner mogelijkheid tot een terrasje in de oude stad via een korte avondwandeling.

DAG 2 Leiden
Stadsbezoek aan deze monumentenstad en universiteitsstad: we ontdekken in Leiden via een gegidste wandeling (“het beste van Leiden” ) de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. Na een vrije lunch maken we een onvergetelijke boottocht op de gezellige Leidse grachten. Achteraf vrije tijd in de stad. Diner in ons hotel te Delft.

DAG 3 Den Haag
Op verkenning met gids (“Residentenwandeling”) in deze statige stad, ook ’s-Gravenhage genoemd, met de zetel van de regering en het parlement en het internationale rechtsspraakorgaan. Op verkenning aan de Hofvijver: binnenhof met de 2e Kamer, buitenhof, het oude en nieuwe stadhuis. Vrije tijd met lunch in het centrum. Diner in ons hotel te Delft.

DAG 4 Rotterdam
Met een ervaren stadsgids maken we kennis met de historie, het heden en de toekomst van Rotterdam. De skyline van het nieuwe Rotterdam is ronduit indrukwekkend! Via het Museumpark wandelen we langs de bruisende “Witte de Withstraat” en het Middeleeuwse stadshart: de Stadsdriehoek. Tijd voor een kleine lunch en nog wat vrije tijd in het centrum. Diner in het hotel.

DAG 5 Scheveningen aan zee
Na het ontbijt en de check out rijden we voor onze laatste dag naar zee en brengen via een wandeling een bezoek aan de 
mooiste kustplaats aan de Nederlandse kust: Scheveningen. Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag: een badstad 
met allure. Het Kurhaus, het casino, de boulevard, ... Na de lunch en wat vrije tijd sluiten we onze culturele midweek in 
Zuid-Holland af. Daarna met heel wat kennis van deze Zuid-Hollandse steden veilig huiswaarts.