storage/general/mpdkfdkf.jpg

Valkenburg

Enoyhotel Riche

Ontdek deze parel

Valkenburg

Jammer, deze reis werd geannuleerd

In het Nederlands Zuid-Limburgse Heuvelland vinden we de toeristische trekpleister Valkenburg, gekend voor zijn historische stadskern, maar vooral voor zijn mergelgrotten.

Informatie en programma

Het hotel Riche bevindt zich op een 400 meter van de oude stadskern en met zijn 55 kamers komt het over als “gemoedelijk”, klaar om ons te ontvangen.

Na de lunch in het hotel maken we een stadswandeling met gids als eerste kennismaking om dan eventueelzelf nog op verkenning te gaan of te genieten op één van de vele terrasjes. Eens in het Limburgs heuvelland ben je min of meer verplicht een bustocht te maken door de omgeving en dat is natuurlijk ook voorzien.

De Duitse stad Monchau is hier niet ver vandaan, zeker een bezoek waard. We combineren dit met een bezoek aan het mosterdmuseum voor een geslaagde dag.

Aan de Maas vind je de stad Maastricht waar het verleden en het heden elkaar afwisselen. Eerst verkennen we de stad met een treintje om in de namiddag de meest markante plaatsen te bezoeken met een gids. Let wel, tijd voor een drankje moet
natuurlijk ook kunnen.

Je kan toch nooit Valkenburg verlaten zonder een mergelgrot te bezoeken. Onze keuze viel op de Gemeentegrot waar we ons met een treintje doorheen laten voeren om de prachtige muurtekeningen te bewonderen. Voor we huiswaarts keren rijden we nog even naar Sittard voor de lunch, een korte stadswandeling en sluiten we de dag af met een koffie.

Adres

Neerhem 26, 6301 CH Valkenburg, Nederland

Praktische info

Lengtegraad: 50.860642

Breedtegraad: 5.8333084