storage/general/shutterstock-289080131.jpg

5-daagse cultuurreis naar het Zwarte Woud

Landhotel Hirschen 3*

Zwarte Woud

We verblijven in Landhotel Hirschen, een mooi en gezellig charmehotelletje dat Belgische klanten vooral waarderen voor zijn uitstekende keuken en aangename, rustige sfeer. Het hotel ligt verscholen in het idyllische Wolfachtal, tussen Freudenstadt en Triberg.

's Avonds kunnen we genieten van een 4-gangendiner. 

Programma

Dag 1
We rijden via Namen en Luxemburg naar Straatsburg in Frankrijk. Na een kort bezoek aan de stad rijden we door naar het Zwarte Woud en ons hotel in Oberwolfach.

Dag 2
Bezoek aan de kloosterruïne van Allerheiligen, de Lierbacher waterval en de Mummelsee. In de namiddag volgen we de 'Badische Weinstrasse' en bezoeken we het stadje Gengenbach.

Dag 3
Bezoek aan het stadje Wolfach. Erna gaat de reis door naar het openluchtmuseum Vogtsbauernhof in Gutach en in de namiddag brengen we een bezoek aan Schiltach en het klooster in Alpirsbach. We sluiten de dag af met een bezoek aan Freudenstadt, de hoofdplaats van het Zwarte Woud.

Dag 4
Bezoek aan de stad Freiburg. We reizen verder naar de Todtnau waterval en de Feldberg (alleen bij goed weer). 's Namiddags maken we een rondvaart op de Titisee, waarna we kunnen genieten van vrije tijd in de omgeving. Op de terugweg naar het hotel houden we halt in Hornberg, met de grootste koekoeksklok ter wereld.

Dag 5
Over de 'Schwarzwald Hohenstrasse' brengen we een kort bezoek aan Baden Baden en rijden daarna over Pirmasens (Pfalz) huiswaarts.