crestasee-shutterstock-1278687631.jpg

Flims,

Aan de turkooisblauwe Caumasee

Zwitserland

Zwitserland Flims

Door regio West-Vlaanderen

Flims is een droombestemming voor wandelaars, mountainbikers en cultuurliefhebbers. Droom weg bij het turkooisblauwe Caumasee op slechts 10 minuten wandelen van het hotel.

Vanuit Flims kan je een adembenemend mooie wandeling maken langs vier van de zes meren in het gebied van Flims, Laax en Falera. Ook op cultureel vlak word je in deze regio echt verwend. Bezoek Chur, de oudste stad van Zwitserland of grijp je kans en ga op zoek naar de bron van de Rijn. Je verblijft in Grand Hotel Surselva met luxueuze kamers en een wellness.

Ga mee cultuur opsnuiven in de omgeving van Flims! Met de panoramatrein rijd je door de wondermooie Rheinschlucht, de Grand Canyon van Zwitserland. Je ontdekt ook Disentis, aan de voet van de Oberalppass. Vervolgens steek je een dag de grens over naar Liechtenstein en Oostenrijk. Bereid je tenslotte nog voor op een indrukwekkende treinrit van Filisur naar Davos. Deze mooie excursies zijn allemaal inbegrepen in onze reis.

Excursiepakket

1. Met de panoramatrein rijden we door de wondermooie Rheinschlucht, de Grand Canyon van Zwitserland
Zo kan je dit natuurwonder op een comfortabele manier verkennen. We leggen het traject Reichenhau – Ilanz af en stoppen in dit laatste stadje voor een stuk taart. Ilanz is een levendig stadje, omringd door natuur. Vroeger was dit de allereerste stad aan de Rijn.

2. Bereid je voor op een indrukwekkende treinrit van Filisur naar Davos
Je rijdt over het beroemde viaduct van Filisur in een van de gekende, rode Zwitserse treinen terwijl je omvergeblazen wordt door de adembenemende landschappen.

3. Disentis, aan de voet van de Oberalppass
De bekendste trekpleister van Disentis is ongetwijfeld het enorme benedictijnenklooster uit 720 na Christus. Tijdens een dorpswandeling kan je het klooster en de twee kerken verkennen. Met de trein gaan we bovendien ook naar de Oberalppass zodat je van het schitterende uitzicht kan genieten. ’s Middags genieten we van een lunch met een typisch Zwitsers gerecht: Capuns.

4. De grens over naar Liechtenstein en Oostenrijk
Steek mee de grens over naar Liechtenstein en Oostenrijk. We verkennen Bregenz, een stad met veel middeleeuwse vakwerkhuizen. Ook de vroegere stadsmuren staan hier nog gedeeltelijk overeind. We maken een boottocht op de Bodensee, het drielandenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, voor een bezoek aan het stadje Lindau op een eiland in dit meer. De schilderachtige straatjes en eeuwenoude gebouwen zorgen hier voor een unieke sfeer.

Hotelinformatie

 Je verblijft in Grand Hotel Surselva, gelegen aan de rand van het woud en vlakbij het Caumameer. Dit moderne hotel beschikt over luxueuze kamers, een belevingsbad en wellness met sauna en stoombad.

Faciliteiten
Restaurant, bar, lift en salon
Hoteltuin met ligstoelen
Belevingsbad en wellness met sauna en stoombad
Gratis wifi in het hele hotel
Gratis openluchtparking
Eenvoudig betaalsysteem met oplaadbare kaart (CHF)
Huisdieren niet toegelaten

Restaurant & bars
Restaurant (maaltijden in buffetvorm)
Dagbar en salon 
Avondbar met dansvloer en polyvalente ruimte

Kamers
Een-, twee en driepersoonskamers met een tv en een kluisje
Badkamer met douche of bad, wastafel, wc en een haardroger
Beperkt aantal kamers zonder vast tapijt

Adres

Rudi Dado 8, 7018 Flims, Zwitserland

Telefoon/Fax

T: 0041 81 559 02 59

Praktische info

Afstand vanuit Brussel: 792 km

Lengtegraad: 46.8262462

Breedtegraad: 9.291228499999999