storage/okrareizen/shutterstock-2108554151.jpg

Duitsland Zwarte Woud

Gasthof Hotel Engel****

Zwarte Woud

Beboste bergen, pittoreske historische stadjes, kuuroorden, watervallen en prachtige wandelroutes: het Zwarte Woud in zuidwest-Duitsland mag er zijn!

Programma

Vanuit Gasthof Hotel Engel in Obersimonswald ontdekken we al wandelend zeer verschillende natuurfenomen: 
o.a. de Blindensee - één van de weinige hoge venen van het Zwarte Woud in het heuvelachtige heidelandschap bij Schönwald, de Ravennaschlucht - een erg mooie kloof waarbij we wandelen langs verschillende beekjes en watervalletjes, de Titisee - het grootste natuurlijke meer van het Zwarte Woud, met de Schauinslandbahn (± 10 euro) - de langste gondelbaan van Duitsland - zweven we van 473 meter hoogte naar 1284 meter hoogte; 
Nadien wandelen we langzaam naar beneden en bezoeken we Freiburg. In het kuuroord en bedevaartsoord Sankt Märgen 
maken we een rondje langs twee schitterende watervallen. De wandelingen, met soms pittige en avontuurlijke deeltjes, zijn 
door de vele schitterende panorama’s een fantastische beleving!

Afkortingen of alternatieven zijn soms mogelijk en afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de wandelingen aangepast worden.

Praktisch

Graag eens de wandeling afkorten, eens geen zin om te wandelen of je bent geen wandelaar … Geen probleem, met je gastenkaart kan je het openbaar vervoer (bus en trein) gratis gebruiken. Zo liggen vele pittoreske dorpjes en steden binnen 
bereik. De bus stopt aan het hotel! Wij helpen je op weg. Zo kan je Freiburg bezoeken, het plaatsje Triberg bezoeken dat vooral bekend is omwille van zijn watervallen, ‘s werelds eerste grootste koekoeksklok kan worden bekeken in Schonach, … en nog zoveel meer. Pluspunt: de kaart geeft ook gratis of vermindering bij de toegang tot vele attracties.
We verblijven in Gasthof Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 
Wij verblijven hier in half pension.
De verplaatsing naar onze verblijfplaats (± 520 km) gebeurt met eigen vervoer. Maar carpoolen is misschien ook een mogelijkheid.