storage/okrareizen/shutterstock-2188068249.jpg

Wandelmidweek in het Saarland

Hotel Roemer ***

Saarland

Bind je veters strak en maak je klaar voor een ontdekkingstocht door één van de mooiste regio’s van Duitsland: Saarland. Groene heuvels, kabbelende beken en rivieren, uitgestrekte wijnvelden, eindeloze vergezichten en schilderachtige dorpjes wachten op ons!

Programma

De autocar blijft ter plekke zodat we degelegenheid hebben om telkens vanuit een ander dorp te vertrekken en zo te genieten van de natuur en de bezienswaardigheden in een ruimere omgeving. Dagelijks maken we in de voormiddag een wandeling van ±  5 km. In de namiddag heb je keuze tussen een wandeling van ± 5 km of ± 10 km.

Eens geen zin om te wandelen? Geen probleem; dan kan je rustig op onze vertrekpunten wat rondkuieren en genieten van een terrasje of in Merzig zelf flaneren. Of met de trein/bus vanuit Merzig één van de andere steden aan de Saar bezoeken (zoals  Saarbrücken, de hoofdstad van het Saarland).

Tijdens deze wandelvakantie bezoeken we ook Saarlouis, de stad van de Zonnekoning Lodewijk XIV. Aan jou de keuze: vrije tijd in  deze vestingstad met zijn historisch centrum of een wandeling langs en op het Vauban eiland en langs de Saar.

We verblijven in het comfortabele Hotel Roemer in Merzig op basis van volpension. ‘s Morgens een uitgebreid ontbijt, ‘s middags een klein buffet of een dagschotel en ‘s avonds een uitgebreid koud en warm buffet met soep, salade, hoofdgerecht en dessert.  Ons hotel ligt nabij de Saar en op 5 minuten afstand van het centrum van Merzig.