storage/okrareizen/shutterstock-568605880.jpg

Wandelen en Skiën in het Pitztal

Hotel Arzelrhof 4*

Pitztal

De uitgestrekte met sneeuw bedekte berglandschappen zien er in de winter totaal anders uit dan in de zomer. De centrale ligging van Hotel Arzlerhof maakt het mogelijk een gevarieerd winterprogramma aan te bieden. Alle wandelingen bieden je een adembenemend uitzicht over de besneeuwde Tiroler bergen.

Programma

De beste wintervakanties zijn een combinatie van perfecte sneeuw en een onderkomen dat aan al je verwachtingen voldoet. Daarom kozen we voor het 4-sterrenhotel Arzlerhof, gelegen bij de ingang van het Pitztal op een zonnig plateau en omgeven door een indrukwekkend landschap.

We starten de dag met een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, tussen 14.00 en 17.30 kan je genieten van koeken en een snackbuffet (drank niet inbegrepen) en ‘s avonds worden we verwend met een 5-gangenkeuzemenu of een themabuffet met als extra een saladebuffet en bronwater uit de Oostenrijkse bergen gratis op de tafel.

We worden hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje en info over de regio en de mogelijke wandelingen. Alle wandelaars ontvangen dagelijks een snack en mineraalwater voor onderweg. Alle liften en gebruik van sneeuwraketten zijn inbegrepen.

De eerste dag maken we een ‘inloopdalwandeling’ in het Pitztal (± 3 uur) De volgende dagen heb je steeds de keuze tussen een kortere en gemakkelijker wandeling (± 2 uur) of een iets langere en uitdagender wandeling (± 4 uur).

Winterwandelingen in drie verschillende regio’s:
In het Ötztal maken we een lichte wandeling naar de Larstig Alm. Of nog wat verder! Misschien ligt de hoogste waterval van Tirol er bevroren bij en een stop in Ötz is een mooie afsluiter van deze dag.

Het prachtige centrum van Serfaus is geheel verkeersvrij, de omgeving nodigt uit om te flaneren, te wandelen of met een kabelbaan hoogte te winnen. De panoramaweg naar restaurant Komperdell is een droom voor elke wandelaar! Maar ook van een kortere wandeling kan je volop genieten.

Ook in de regio Imst wachten twee schitterende wandelingen op ons.

Ook al wil je niet skiën, eens een skigebied bezoeken of je zelfs wagen aan een wandeling met sneeuwraketten is toch een must in de winter. Daarom trekken we er op uit om het skigebied Hochzeiger bij het begin van het Pitztal ‚onveilig‘ te maken ook al was het maar door te genieten van een après-ski. Ook het natuurpark de Piller Höhe kunnen we met sneeuwschoenen trotseren.
Liever skiën of langlaufen? Er rijdt een skibus (gratis) naar de Hochzeiger (15 km) en naar de Pitztaler Gletscher (35 km). Modern skimateriaal kan in het hotel tegen betaling uitgeleend worden.

Nog wat vrije tijd, of eens geen zin om te wandelen met de bus kan je gratis de regio van het Pitztal verkennen. In het hotel kan je gratis gebruik maken van een 600 m² wellnessoase met o.a. panorama zwembad, Zirbensauna, panoramasauna en alpenstoombad. Badmantel en pantoffels liggen al klaar. Eén avond is er ook een galamenu voorzien met muziekbegeleiding en ook één dansavond met live-muziek.