Wirtzfeld

Hotel Drosson

Wirtzfeld

Wirtzfeld

Wirtzfeld is een klein idyllisch dorpje in de Oost Kantons, ligt ten zuiden van de Hoge Venen op 580-610 meter hoogte (klik hier voor landkaart) en vlakbij het meer van Bütgenbach. Er wonen ongeveer 431 inwoners en het heeft een prima touristische infrastruktuur, en dat in elk seizoen.

Hotel Drosson is een echt familiehotel op 1 km afstand van het meer van Bütgenbach. Het hotel beschikt over een terras, ligweide, bar, ontbijtzaal, restaurant, een feestzaal en een kegelbaan. Er is ook een eigen park met visvijver en een overdekt zwembad. 

Programma

De streek van Bütgenbach-Büllingen biedt uitstekende mogelijkheden voor korte en langere wandelingen. Enkele honderden kilometers uitgestippelde wandelingen tonen de schoonheden van dit landelijk gebied: glooiende plateau’s met wijde dalen en uitgestrekte, dichte wouden. Het ongerepte landschap van Bütgenbach is zeker de uitgelezen plek voor een weekje wandelen. 

Je wandelt tijdens deze midweek dagwandelingen van 8 tot 15 km, maar voor die laatsten is telkens een afkorting voorzien. We trekken alle richtingen uit om de streek volledig te verkennen.

Om echt mooie wandelingen te kunnen maken, maar toch niet veraf nemen we de wagen tot aan het startpunt.

Elk jaar, in de maand april, vindt in de Eifelvalleien van de Warche, de Holzwarche, de Roer, de Olef en de Perlenbach een uniek natuurschouwspel plaats: met honderdduizenden bloeien er de wilde narcissen. Ze zijn zeldzaam en vragen een heel specifieke standplaats, en hun bloei is natuurlijk ook sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Met veel geluk kunnen we genieten van dit prachtig natuurverschijnsel.

In deze streek hebben we ook nog De Hoge Venen met de Baraque Michel waar de zeer specifieke natuur te bewonderen is, ook echt een bezoek waard. U merkt het al, de keuze aan wandelingen is enorm en de week zal te kort zijn. We zorgen in ieder geval voor een afwisselend aanbod.

Voor de niet-wandelaar die zijn partner vergezelt of een wandelpauze inlast zijn er vele toeristische plekjes te bezoeken.

 

Maandag 17 april.

Op deze eerste dag doen we een wandeling vanuit Küchelscheid die een 10 km lang is. Het gehucht is gelegen op de grens met Duitsland. Het juiste uur en de plaats van afspraak moeten we nog vastleggen. Vertrek al in je wandelkledij en breng een picknick mee.

Na de wandeling vertrekken we dan naar het hotel Drosson. De wagen parkeer je op de parking of links aan de overkant van het hotel. Wie niet mee gaat wandelen kan alvast een bezoek brengen aan Butgenbach en daarna richting hotel rijden.

Dinsdag 18 april.

 

Na het afhalen van de picknick starten we om 10 u. voor een lange, maar zeker niet de moeilijkste wandeling van ons verblijf: 17 km. De auto’s brengen ons naar het vertrekpunt in Weywertz. We wandelen de ganse dag langs de rivier de Warche, in het dal waar we overstelpt worden door de wilde narcissen.

Woensdag 19 april.

Vandaag verblijven we een ganse dag op de Hoge Venen. Het vertrek is aan het Natuurcentrum van de Hoge Venen. Daar is meestal een tentoonstelling te bekijken.

We zorgen er voor dat deze wandeling kan worden opgesplitst in een korte en een lange versie.

Donderdag 20 april.

We volgen hier ook weer de Warche maar hogerop, dichter bij de bron, van deze rivier. Het dal zal hopelijk prachtig geel kleuren van de vele wilde narcissen die er bloeien. We komen terug langs het bos en eindigen op een 14 km.

Vrijdag 21 april.

Vandaag is onze laatste dag en moeten we tegen 10 u. de kamers vrijmaken. We brengen onze koffers naar de auto, rekenen af aan de receptie en vertrekken dan richting thuis.

Maar vooraleer we de terugtocht aanvatten doen we nog een kleine, vlakke wandeling van 10 km via Hünningen, Buchholz en Honsfeld.

 

Het hierboven voorgestelde programma is een ruwe schets van de wandelingen die we zullen doen. Verdere details voor de wandeldagen volgen nog, afhankelijk van de picknickplaatsen en de startplaatsen.

 

fhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de data van de wandelingen aangepast worden.