storage/okrareizen/trier-citytrip.jpg

Trier

Hotel Fourside Plaza Trier

Trier

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Welkom in Trier, de oudste stad van Duitsland. Verken het historische centrum en loop onder de imposante Porta Nigra door. Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen in de St. Gangolfkerk die met zijn witte kerktoren en zwarte dak lonkt op de achtergrond van de gezellige ‘Hauptmarkt’. Trier trekt jaarlijks veel bezoekers en niet alleen vanwege de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook om vele andere beschermende monumenten, vroeg christelijke heiligdommen en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het aanbod van kunst en cultuur is enorm in Trier. Naast alle historische bezienswaardigheden heeft de stad nog meer te bieden. Vergeet zeker niet te genieten op een terras van een glaasje Rieslingwijn.

Programma

Dag 1 Via Luik en Luxemburg rijden we naar Trier. Na hotel incheck en lunch maken we in de namiddag kennis met het centrum van de stad, met oa. De Hauptmarkt, Dom en Liebfrauenkirche Basilica, kurfürstliches Palais, Tuin, Kaiserthermen en Viehmarkt.
Avondmaal en overnachting in het Foursides Plaza hotel.

Dag 2 Na het ontbijt maken we een wandeling aan de Noordzijde van de stad. Hier vinden we de Porta Nigra, Simeonstift, Sankt Paulinskirche en Sankt Maximinskirche. Na de lunch verkennen we de omgeving van Trier met onze autocar. We rijden terug 
naar het hotel waar we ons diner zullen nuttigen.

Dag 3 Na het ontbijt en uitchecken uit het hotel rijden we met de bus langs de Moezel naar Wasserbilig. Vervolgens langs de Saurer naar Echternach waar we zullen lunchen. Via het binnenland van het Groothertogdom Luxemburg en Burg Reuland naar Sankt Vith. We verblijven in het Fourside Plaza hotel net buiten het centrum van Trier. Het moderne hotel bevindt zich aan de oever van de Moezel. Het historische centrum ligt op ongeveer 3 km afstand, leuk voor wie nog een mooie avondwandeling wil maken. 

Informatie en programma

We verblijven in het Fourside Plaza hotel net buiten het centrum van Trier. Het moderne hotel bevindt zich aan de oever van de Moezel. Het historische centrum ligt op ongeveer 3 km afstand, leuk voor wie nog een mooie avondwandeling wil maken. 

Adres

Zurmaiener Str. 164, 54292 Trier, Duitsland

Praktische info

Lengtegraad: 49.7735163

Breedtegraad: 6.664775199999999

Ontdek ook onze andere bestemmingen

Ontdek ook onze andere bestemmingen

Verblijfsvakanties